preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Lučac" Split

Login
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

Korisni linkovi
Dnevni tisak
Saznaj svoj OIB
E-matica
Izleti, ekskurzije, posjete...
Drugaši u posjetu Muzeju grada Splita
Ana Šabić / datum: 14. 5. 2017. 19:59

U povodu obilježavanja Sudamje učenici 2.b razreda posjetili su Muzej grada Splita te sudjelovali na radionici Štorija o svetom Duji i Splitu. Saznali su kako je biskup postao svetac i zaštitnik grada Splita, što je Sudamja i od kada se slavi sv. Dujam. Također, otkrili su i što rade arheolozi, kako je izgledao car Dioklecijan i kako je provodio dane u svojoj palači.

U likovnoj  radionici izrađivali su novčiće od gline s likom sv.Duje.

Pogledajte na fotografijama! 


[OPŠIRNIJE]Izvanučionička nastava - MUZEJ SINJSKE ALKE
Ana Šabić / datum: 16. 11. 2016. 18:32

Učenici 7.a,b i c razreda posjetili su Muzej Sinjske alke.

Pogledajte FOTOGALERIJU!  


[OPŠIRNIJE]Ekskurzija - povijesno putovanje osmaša
Ana Šabić / datum: 4. 10. 2016. 08:40

Učenici 8. a i 8. b razreda OŠ Lučac uputili su se 21. rujna na dugo iščekivanu ekskurziju u Slavoniju i Baranju. U organizaciji Putničke agencije Eridan i u pratnji razrednica A. Papić i N. Kokan upoznali su njima daleke krajeve Lijepe Naše. Na putu do Viknovaca, gdje su bili smješteni, posjetili su Memorijalni centar Nikole Tesle u Smiljanu. Drugoga dana ekskurziji obišli su Park prirode Kopački rit i grad Osijek. Treći dan je bio posvećen Vukovaru, odavanju počasti žrtvama na Ovčari i Memorijalnom groblju, a o Domovinskome ratu naučili su više u bivšoj vojarni 204. vukovarske brigade koja je pretvorena u Memorijalni centar Domovinskoga rata. Posljednjega dana učenici su razgledali Đakovo, ergelu i zoo vrt u Biziku te se uputili prema Splitu. Kakva bi bila ekskurzija bez zabave, boce istine, plesa i noćnih dežurstava izmorenih razrednica? Bilo je svega toga i još više što je zabilježio službeni fotograf i snimatelj ekskurzije B. Čagalj, učenik 8. b razreda i član Filmske družine. Detalje otkrijte u fotogaleriji!

                                                                    Leonarda Šantić i Lara Rako, 8. a


[OPŠIRNIJE]IZLET SEDMAŠA
Ana Šabić / datum: 31. 5. 2016. 09:05

Budući da u rujnu odlaze na ekskurziju,  u Vukovar, učenici 7. a i 7. b razreda odlučili su se za izlet na Bene, uživanje u prirodi i zabavu u Sportsko-rekreacijskom centru.  U pratnji razrednica prošetali  su Park šumom Marjan, uživali  u predivnom danu, igrali nogomet, vozili bicikl, družili se i  odlično zabavili,  kao što možete i provjeriti u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Prvašići obilježili Dan Europe i Dan Marjana
Ana Šabić / datum: 9. 5. 2016. 18:04

U ponedjeljak, 9. svibnja 2016. g. učenici prvih razreda sudjelovali su u svečanom programu obilježavanja Dana Europe i Dana Marjana. Prošetali su poučnom stazom te se uključili u brojne aktivnosti poput sportskih natjecanja, igara, tjelovježbe i crtanja kredom po asfaltu.

Odgovarajući na novinarska pitanja, eko školarci su pokazali i da dobro znaju kako se čuva priroda.

Pogledajte fotogaleriju, a više o svemu  pročitajte klikom na sljedeći link:

Split: proslavljen Dan Europe i Dan Marjana


[OPŠIRNIJE]ČETVRTAŠI NA IZLETU U NINU I ZADRU
Ana Šabić / datum: 3. 5. 2016. 08:03

U petak, 29. travnja 2016. g. učenici četvrtih razreda posjetili su Solanu Nin. Saznali su kako se skuplja sol i upoznali se sa značajem soli u prošlosti. Obišli su kipove Grgura Ninskog i kneza Branimira, posjetili najmanju katedralu na svijetu, crkvu Sv. Križa, a u šetnji su vidjeli i pticu vlastelicu koja je upisana u Crvenu knjigu ugroženih vrsta u Europi.

U Zadru su učenici posjetili Muzej antičkog stakla, upoznali se s ručnom metodom puhanja stakla, razgledavali eksponate iz davne prošlosti. Prošetali su Kalelargom i zadarskom rivom te se divili jedinstvenim arhitektonskim ostvarenjima Morskim orguljama i Pozdravu Suncu. 

Pogledajte fotogaleriju!


[OPŠIRNIJE]Četvrtaši prošetali Park šumom Marjan
Ana Šabić / datum: 8. 4. 2016. 17:03

U okviru projekta Blago našeg Marjana četvrtaši su pohodili splitsku Park šumu Marjan. Uz stručno vodstvo edukatora učili su o znamenitim Splićanima (pjesnicima, piscima, slikarima...), prolazili starim splitskim predgrađima (Veli Varoš, Matejuška, Šperun), saznali da je u samostanu sv. Frane sahranjen Marko Marulić, najpoznatiji Splićanin. Čuli su i vidjeli puno o park šumi Marjan i biljnim vrstama (alepski bor, agava, čempres, pajasen, smrič, drača...).

Učenici su se divili prelijepom Splitu - NAJLIPŠEM GRADU NA SVITU, s prve vidilice, nakon čega su se penjali marjanskim skalama do Prvoga vrha koji se nalazi na visini od 125m.

Učiteljica Nikica Sikirica 

Pogledajte fotogaleriju!


[OPŠIRNIJE]Četvrtaši na izvanučioničkoj nastavi u Imotskom i Omišu
Ana Šabić / datum: 4. 4. 2016. 08:12

Četvrtaši su zajedno sa svojim učiteljima posjetili Imotski i Omiš.

Cilj školskog izleta je bio razvijanje ekološke svijesti i svijesti o prirodnim ljepotama domovine te upoznavanje s dalmatinskim krajolikom i tradicionalnim obrtima i djelatnostima.

Pogledajte fotogaleriju!


[OPŠIRNIJE]POSJET SEDMAŠA SINAGOGI
Ana Šabić / datum: 22. 2. 2016. 08:59

Učenici 7. a i 7. b razreda u pratnji vjeroučiteljice D. Bjelice i razrednica N. Kokan i A. Papić posjetili su splitsku sinagogu, jednu od najstarijih europskih sinagoga koja je još uvijek aktivna. Tajnica Židovske općine upoznala je učenike s tradicijom, kulturom, identitetom i baštinom Židova u Splitu.

Nakon predavanja učenici su razgledali izložene eksponate, postavljali pitanja, a posebno ih se dojmio najsvetiji dio sinagoge Aron Hakodeš, okrenut Jeruzalemu u kojem se čuva Tora.

Što su sve vidjeli pogledajte u fotogaleriji!

 


[OPŠIRNIJE]RSS


Static HTML
preskoči na navigaciju